Till startsidan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inloggning

 

 

KSF firade 90-årsjubileum i Kisakallio

 

Kyrkslätt Skytteförening firade sitt 90-årsjubileum i sin samarbetspartner Kisakallio idrottsinstituts restaurang Rantamakasiini 28.2.2015 på dagen exakt 90 år sedan föreningen grundades. I festen deltog ett stort antal föreningsmedlemmar med sina familjer och vänner.

Representanter för skytteförbunden SAL och SFS samt grannföreningar och KSF:s samarbetspartners uppvaktade föreningen på festen.

   

 

  
 
.

 

 
 
KSF:s styrelseordförande Lennart Långström berättade om de viktigaste händelserna och milstolparna under decennierna som föreningen verkat.
   

I början hade föreningen enbart gevärsskytte på programmet, men även pistolskytte upptogs ganska snart. I slutet av 1920-talet hade föreningen ett eget klubbhus och en av Finlands modernaste 300 m skjutbanor. På banan fanns det även en telefonförbindelse mellan markörgraven och skjutplatsen. KSF var en föregångare också genom att uppta miniatyrgevärsskytte för damer på programmet redan år 1927. Föreningens stiftelseurkund samt mötesprotokoll ända fram till början av 1940-talet finns bevarade.

Föreningens skjutbana blev efter fredsavtalet på Porkala parentesens område och verksamheten låg bl.a. därför nere ända till 1960-talets början. Verksamheten var till en början främst tävlingar på hemmabanan samt klubbkamper med grannföreningarna, men i och med att resultatnivån steg vågade man även åka längre bort på tävlingsresor. På 1980-talet hade föreningen sina första större nationella framgångar och kunde även kamma hem FM-medaljer. År 1994 startade föreningen en skytteskola och föreningens medlemsantal började växa. KSF har med tanke på sin storlek rönt stora framgångar i Guldkorns tävlingarna för skyttar under 15 år.

I början av år 2014 grundade föreningen en elitgrupp. Gruppen består av unga skyttar som hör till den nationella toppen inom sin åldersklass och har som mål att nå den internationella toppens resultatnivå. Detta kräver hård och målmedveten träning samt även deltagande i internationella tävlingar för att skyttarna skall få erfarenhet från internationella evenemang. Verksamheten har startat mycket bra och förutom nationella har medlemmarna även rönt internationella framgångar. Elitgruppens verksamhet möjliggörs tack vare understöd från stiftelser och samarbetspartners. Ett av de främsta målen för gruppen är att åtminstone en av dess medlemmar skall ingå i Finlands OS-trupp vid de Olympiska Spelen i Rio de Janeiro 2016.

Föreningens framtid ser ljus ut idag. Därtill bidrar även samarbetsavtalet som ingåtts med Kisakallio idrottsinstitut och som resulterat i utmärkta tränings- och tävlingsfaciliteter.

 
 
 
 
 

Den intressanta historiken berättade om föreningens långa och händelserika historia.

 

Musikerna Johan ”Julle” Ekblad och Antti Utriainen bidrog till den extra fina stämningen med tidstypisk musik från de decennier som föreningen verkat.

 

De unga frågade redan under kvällens gång om vi inte kunde ha en fest igen nästa år….

   
 

 

Festtalet hölls av SAL:s viceordförande Mikko Taussi.

Han delade även ut föreningens vandringspris till Årets juniorskytt 2014 Aina Kivi. Katarina Långström premierades som Årets Skytt 2014 och Sandra Moring som bästa Guldkornsskytt 2014.

 
 
 
 
 
 
 

Vid festen delades även ut förtjänsttecken till föreningens medlemmar och funktionärer.

 

Alla elever från skytteskolan som fanns på plats fick ett eget KSF 90-års jubileumsmärke.

 

 

Föreningens ordförande Lennart Långström, som de senaste åren framgångsrikt jobbat för att utveckla föreningens verksamhet och förbättra dess synlighet, fick å föreningens vägnar som tack för sitt idoga och framgångsrika arbete samt även för att hedra föreningens grundare och de skyttar som inte längre finns bland oss, motta en ny föreningsfana. Föreningens gamla fana har varit försvunnen i över 60 år.

Nu kan KSF även i framtiden hålla sin fana högt.

 

 

Michael Liljeberg som förtjänstfullt dragit skytteskolan i över 20 år premierades med ett diplom, en kryssningsresa donerad av Viking Line samt blommor.

Michael mottog denna hedersbetygelse omgiven av alla nuvarande och före detta elever i skytteskolan som deltog i festen.


 

Mera bilder från festen finns i Bildarkivet

JUBILEUMS BUSSENS TIDTABELL OCH RUTT DEN 28.2.2015

15:30    KYLMÄLÄ, Kylmälävägen - Furusänkans korsning
15:43    EVITSKOG
15:58    GESTERBY / SIVA vändplatsen
16:05    ÖVERBYvägen - Karlbergvägen korsning
16:13    HINDERSBY, Gamla Strandvägen - Tolsvägens korsning
16:26    MASABY, Lähi-Tapiola hållplats
16:39    MANKBY
16:50    LAPPBÖLE, Lappbölevägen 642
16:57    VEIKKOLA
17:05    VIHTI, Tervalammentien - Pultteritien risteys
17:30    KISAKALLIO
 
Festbussen kan inte köra ända fram till festplatsen, den sista sträcken ca. 250 m (nedeförsbacke) går vi.

Sebastian Långström 040 - 831 5714  fungerar som bussvärd och han kontaktar de som kommer med  ca. 10 min innan bussen är vid er hållplats.

Det finns ännu plats i  bussen. Anmälan till Jani 050 - 571 1626   senast 28.2. kl. 15:00.

Efter festen retur enligt samma rutt.

PARKERING

Ni som kommer med egen bil:

Bilen kan parkeras på parkeringsplatsen bakom Kisakallios huvudbyggnad. Följ skyltningen KSF-90 till parkeringen och festplatsen då  ni kommer till Kisakallio. Följ sedan gångvägen ca. 250 m som är utmärkt med marschaller till festplatsenalle.

VÄLKOMMEN!

KSF 90-årSFEST LÖRDAGEN den 28.2.2015 kl. 18.00

 

 

Den 28 februari har det gått 90 år sedan Kyrkslätt Skytteförening KSF grundades.

Av denna anledning har vi nu nöjet att inbjuda Dig tillsammans med din familj/avec/vän till en festlig kväll lördagen den 28.2.2015 kl. 18.00 i vår nya samarbetspartner Idrottsinstitutet Kisakallios restaurang Rantamakasiini i Lojo. Adress Kisakalliontie 284, 08360 LOJO.

Mycket har hänt under de nio decennier som föreningen verkat. Tillsammans skall vi fira föreningens födelsedag, minnas gångna tider och händelser varvat med sång och musik med Johan "Julle" Ekblad. Vi skall även se framåt och naturligtvis glädja oss över den framgångsrika verksamhet som vi har idag. Dessutom finns det möjlighet att testa hagelskyttesimulator. Lite överraskingar blir det säkert också.

Avslutningsvis premieras Årets Skytt 2014 och Årets Juniorskytt 2014.

KSF arrangerar busstransport, om tillräckligt intresse finns, från Kyrkslätt till middagen i Kisakallio och tillbaka igen efter festen. På basen av anmälningarna görs rutten upp som bussen kör, i huvudsak dock längs huvudvägar, men vi skall försöka planera rutten så gott det går.

 

  Foton: Kisakallio Idrottsinstitut

 

Buffetmeny

Brie-ostsallad
Marinerad oxfilé- och grönsakssallad
Lantsallad med rökt fisk
Svampsallad
Tomat- och löksallad
Grönsallad, rostade solrosfrön
Bröd
 
Bröstfilé av pärlhöna, vitlökspotatis
Rosmarinsås

Tårta och kaffe/te/saft

 


Supékort inkl. alkoholfria måltidsdrycker:
       50 euro för vuxna (Vin, öl etc. kan beställas och betalas på plats)
       30 euro för juniorer och barn under 16 år

 

Anmälan senast den 10.2.2015 med e-post formulär nedan.

Eventuellla förfrågningar Jani Nygård e-post jani.nygard@kolumbus.fi   telefon 050-571 1626

Platser reserveras i anmälningsordning

Klädkod: Mörk kostym

Avgiften för supékorten betalas till KSF:s konto FI6840552050004508 senast den 15.2.2015.
Använd referensnumret 3200 00900 vid betalningen.