Uutiset

UUTISVIRTA 2024

EM-Joukkuepronssia Suomelle

EM- kilpailut jatkuivat Osijekissa 23.5 kun vuorossa oli 300m asentokilpailu. Suomen miesten joukkue, Sebastian Långström KSF, Riku Koskela, Pohjois-Hämeen Ampujat ja Juho Autio, Oulun Metsästys- ja Ampumaseura sijoittui pronssille joukkuekilpailussa. Suomi on usein ollut tämän lajin joukkuekilpailussa sijalla viisi ja mieskolmikko oli mielissään kun asemia voitiin parantaa.

EM Mitalikolmikko 300m asennot 1, Sveitsi 1745p,2. Itävalta 1741p, 3. Suomi 1731p. Kuva SAL/ Tapio Kajan

Joukkuetulos oli 1731p. Joukkuejäsenten tulokset olivat:

Sebastian 582p, henkilökohtainen sijoitus 5.

Riku  577p, henkilökohtainen sijoitus 11.

Juho 573p, henkikökohtainen sijoitus 13.

KSF:n Henna Viljanen sijoittui naisten asentokilpailussa sijalle 14. tuloksella 571p.

EM-kilpailut alkoivat Osijekissa

Sebastian Långström sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksanneksi miesten 300m makuukilpailussa tuloksella 593p. Suomen joukkue, Långström, Autio, Koskela sijoittui joukkuekisassa neljänneksi.

Henna Viljanen oli naisten 300m makuukilpailussa 16. tuloksella 582p. Hennalla oli ongelmia taululaitteiden kanssa ja joutui tekemään protestin jota ei kuitenkaan hyväksytty. Osijekissa on aikaisemminkin ollut samantapaisia tauluongelmia KSF-ampujilla.

Seuraa EM-kilpailuja tästä: ISSF – International Shooting Sport Federation – issf-sports.org

Sebastian Långström voitti ilmakiväärin miesten sarjan Suomen mestaruuden

Kilpailut käytiin Turun Kupittaan hallissa 22-24.3.2024

Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Riku Koskela oli peruskilpailun ykkönen ennen Aleksi Leppää (Haminan Ampumaseuraa). Kaksikon pisteet olivat 626,8–625,7. Sebastian oli peruskilpailun kolmas 625,4. Kahdeksan parhaan finaaliraja oli 614,5.

Finaalissa Koskela sai hopeaa, kun voittajaksi nousi Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening). Tämä oli 25-vuotiaan ampumaurheilijan toinen ilmakiväärin Suomen mestaruus. Edellinen tuli myös Turussa – kahdeksan vuotta sitten.

– Mahtavaa! Tämä oli jännää ja kivaa ja kaikkea siltä väliltä, Långström naurahti.

Långström voitti ensimmäisen mestaruutensa samana päivänä, kun hänen isosiskonsa Katarina voitti naisten SM-kultaa.

– En odottanut voittavani, sillä olen keskittynyt enemmän pienoiskivääriin. Minulla oli kuitenkin hyvä valmistautuminen SM-kisoihin, Långström kertoi.

Jere-Juhani Salo (Nokian Seudun Ampujat) sai viime vuoden tavoin pronssia.

Naisten ja miesten sarjojen Suomen mestarit 2024. Alexandra Rosenlew ESF ja Sebastian Långström KSF

KSF voitti yleisen sarjan ilmakiväärin joukkueiden Suomen mestaruuden

Turun Kupittaan hallissa käytiin 22-24.3. myös joukkueiden Suomen mestaruuskilpailut. KSF voitti yleisen sarjan ilmakiväärin mestaruuden ennen naapuriseuraa Esbo Skytteföreningiä ja Iso-Kyrön Metsästys- ja Ampumaseuraa. KSF voitti yleisen sarjan myös vuosi sitten Espoossa. Tänä vuonna KSF:n joukkueessa ampuivat Henna Viljanen, Emma Malinen ja Sebastian Långström. KSF:n yhteistulos 3x60ls kilpailussa oli 1853,0. (ESF 1846,1 ja IMAS 1816,2)

KSF:n voittoisa Y-joukkue Emma Malinen, Sebastian Långström ja Henna Viljanen

Kovatasoiset EM-näyttökilpailut Eskilstunassa

Helmi- ja maaliskuussa järjestetyt kansainväliset Eskilstuna Open sisärata-pienoiskilpailukisat 9-11.2 ja 1-3.3.oliivat tänä vuonna myös EM-näyttökisoja suomalaisille ampujille. KSF:n Henna Viljanen ja Sebastian Långström olivat mukana. Muut suomalaiset olivat, Marianne Palo IMAS, Riku Koskela… ja Aleksi Kasi…..

Tulostaso oli korkea. Sebastian Långström selvitti EM-karsintarajan MQS sekä 60ls makuukilpailussa, että 3*20 asennoissa. Sekä makuutulos 628,3p että asentotulos 588p ovat Sebastianin uusia henkilökohtaisia ennätyksiä.

Henna Viljanen ampui niinikään hienosti yltäen parhaimmillaan makuulta tulokseen 624,4p ja asennoissa 585p ylittäen samalla EM-karsintarajan MCS.

Suomalaiset kivääriampujat Eskilstunassa. Vas. yläriviltä alkaen Aleksi Kasi, Riku Koskela, Henna Viljanen. Vas. alariviltä Sebastian Långström ja Marianne Palo.