EYL QUALIFICATION 2016

EUROPEAN YOUTH LEAGUE QUALIFICATION KISAKALLIO 22-24.4.2016

Kuvia Euroopan nuorisoliigan pohjoisen alueen karsintakilpailusta 22-24.4.2016 Kisakalliossa. Kuvat: Lars Rönnqvist

Suomen kiväärijoukkue sijoittui toiseksi erittäin tasaväkisen kamppailun jälkeen Ruotsia vastaan. Peruskilpailu (4*40ls) päättyi  tasan. Suomi meni niukkaan johtoon ensimmäisen sarjan jälkeen. Ruotsi tasoitti toisessa ja meni johtoon kolmannessa. Suomi vuorostaan tasoitti viimeisillä laukauksilla ja edessä oli shoot off. Ensimmäinen shoot-off-sarjakaan ei tuonot ratkaisua, vasta toinen. Ruotsi voitti 0,2p pisteen turvin. Ruotsin ja Suomen kiväärijoukkuieden loppukilpailu edusti parasta mitä ampumaurheilu pystyy tarjoamaan. Kts raportti, ESC. Toinen tila tarkoittaa, että Suomen joukkue kilpailee finaalissa Italiassa lokakuussa. Suomen joukkueessa kilpailivat: Cristian Friman ESF, Jenna Kuisma PAS, Sebastian Långström KSF ja Marianne Palo IMAS. Joukkueen johtaja oli Ari Dufvelin.

Liettua otti selvän voiton pistoolikilpailussa ennen Puolaa.

Kilpailu oli tärkein ja näkyvin KSF:n järjestämä. Kaikki sujui hyvin ja ampujat olivat tyytyväisiä sekä kilpailujärjestelyihin, että Kisakallioon kilpailupaikkana. Yhteistyö Rauman Seudun Urheiluampujien kanssa, joka hoiti teknisen tulospalvelun ja mm netti-tv-lähetykset, oli hedelmällistä.

Jan Henrik Nygård teki hyvää työtä kilpailunjohtajana, Kirsi Rönnqvist ammunnanjohtajana ja, Georg Peter Björqvist kilpailutuomarina. Kansainvälisen kilpailun järjestäminen on vaativa tehtävä josta seuran organisaatio suoriutui kiitettävästi. Muun muassa Annett Dufvelinin ja Emma Nummisen panokset olivat myös ratkaisevia. Emma valitsi kilpailun aikana soitettavan musiikin, EYL kilpailut käydään pop-musiikin soidessa.

Christer Lassuksen SFS, panos oli myös vahva. Hän konvertoi tulokset EYL-pisteytyksen mukaisiksi.